Your target disclosed
Uw doelgroep ontsluierd
Votre cible devoilee

Enkele voorbeelden

Target Search werkt op continue basis met de meeste marktleiders in de meeste sectoren van de retailsector. Op verzoek maken we u referenties over.

Voor elke retail uitdaging zoeken we een op maat uitgewerkte geomarketing oplossing. Geen standaard voorbedachte software bij ons. Neen, we willen uw product verstaan, uw winkel bezoeken, de mogelijkheden van uw data uitpluizen, kortom, uw business vraag begrijpen en beantwoorden. Een geomarketing oplossing is voor ons uniek, net als u, uw bedrijf en uw vraag. Enkele voorbeelden van uitgevoerde opdrachen:

Voeding

Er ging geen week voorbij of we bezochten de site van een nieuwe supermarkt of superette. Met welk aantrekkingsgebied kunnen we rekening houden? Hoeveel wagens of voetgangers komen er voorbij? Waar zijn de concurrenten? Het zijn maar enkele vragen we die stellen alvorens we een prognose maken van de mogelijke omzet.

Apotheek

Een moeilijke markt: dalende marges, te veel concurrentie en overgereguleerd. Is het daarom niet beter uw zaak te verhuizen of moet u in tegendeel eerder investeren in uw bestaande apotheek? We onderzoeken de lokale bestedingen en kijken bvb. of het klantenprofiel toelaat meer focus te leggen op producten met een hogere marge? Misschien een slabakkende zaak kopen en verhuizen naar een beloftevolle locatie die voldoet aan de wettelijke vereisten van geografische of demografische spreiding. We helpen u met uw marketingvraag en vergunningsaanvraag.

Huisinrichting

Consumenten zijn bereid zich ver te verplaatsen voor meubels. Dit maakt huis-aan-huis bedeling duur. Onthult uw verkoopsdata echter niet dat u bepaalde klantprofielen meer dan verwacht aantrekt? Opnieuw een typische geomarketing aanpak en voor u een prachtige opportuniteit uw huis-aan-huis bedeling te optimaliseren!

Mode

Waar zitten nog witte vlekken in uw dekking van uw winkelnetwerk? Hoeveel kannibalisatie mag u verwachten met die nieuwe winkel? Moet u niet op bepaalde plaatsen op zoek naar andere multi-merkwinkels? Graag geven we u meer uitleg over de oplossingen, gebaseerd op onze geomarketing ervaring binnen uw sector.

Optiek

Misschien vindt u het evident om in Charleroi andere producten te verkopen dan in Knokke. Maar kent u het inkomensniveau van uw klanten voor elke winkel? Wellicht een gelegenheid om dit onder de loep te nemen en uw assortiment aan te passen.

Autodistributie

U moet een huurpand verlaten. Hoe kan u in de zoektocht naar een nieuw pand het best rekening houden met de concentratie van autoverkopers, het behoud van uw huidige klanten en de toekomstige stadsontwikkeling?

Persoonlijke verzorging

U heeft de mogelijkheid een aantal panden te betrekken in een shopping center. Wat mag u hieruit verwachten en waar is de passage het hoogst? Dit is immers een impulsgevoelige sector.

Speelgoed

U wist misschien dat in Aalst en enkele andere streken Sint-Maarten op 11 november langskomt en niet Sinterklaas op 6 december. We organiseerden een telefonische enquête met registratie op kaart om het Sint-Maarten gebruik dorp per dorp te definiëren. De ongeadresseerde mailing of huis-aan-huisfolder moet m.a.w. aangepast, op de juiste plek en juiste ogenblik toekomen!